Helgens bravader

Hela lördag och söndag har gått till förberedelser och ytterligare förberedelser. Lördagkväll kom våra vänner hit och firade Liza, som fyllde år dagen efter. Vi bjöd på bål, snacks och jelloshots som såg ut som små vattenmeloner och vid tolvslaget blev det även cheesecake med smak av lime, skönsång och present till födelsedagsbarnet. En stund senare bestämde vi oss för utgång och det blev Tangopalatset och det var helt klart passande denna kväll med lite gamla godingar samt sambadans på ovanvåningen, men det var det bara jag, Sara och Fanny som vågade sig på. En härlig kväll med fina vänner och en perfekt start på Lizas 22-års dag!

I söndags vaknade vi upp i en röra och med vetskapen av att börja om med nya förberedelser. Vi väntade nämligen besök av hela lilla släkten och skulle bjuda på trerätters middag. Därmed började vi fixa och dona, duka och städa upp allt från gårdagens fest. Runt fyra började folk trilla in och det blev en himla mysig tillställning med nära och kära. Vi bjöd på baguetter i ugn toppade med mozzarella, tomat och basilika till förrätt. Till huvudrätt hade vi gjort rullader innehållandes grön och röd paprika, lök och zucchini och till det ugnsbakad potatis och morötter, smörstekta champinjoner, en stor sallad och grönpepparsås. Efterrätten var ett projekt i sig, och vi fick idén via Pinterest. Man blåste upp små ballonger och ringlade sedan smält choklad på toppen så att det bildar en skål, sedan sätter man ballongerna i kylen och väntar ett tag. Därefter smäller man ballongen, tar ut den och har en skål av choklad. Den fyllde vi med vaniljglass, hallon och björnbär och vår finess samt efterrätten i sig var mäkta uppskattad av våra gäster!

Jelloshots som är redo för att kylas, sedan delar man dem på mitten och får små vattenmelonsklyftor. 


Vardagsbestyr | |
Upp