Helgens bravader
I söndags vaknade vi upp i en röra och med vetskapen av att börja om med nya förberedelser. Vi väntade nämligen besök av hela lilla släkten och skulle bjuda på trerätters middag. Därmed började vi fixa och dona, duka och städa upp allt från gårdagens fest. Runt fyra började folk trilla in och det blev en himla mysig tillställning med nära och kära. Vi bjöd på baguetter i ugn toppade med mozzarella, tomat och basilika till förrätt. Till huvudrätt hade vi gjort rullader innehållandes grön och röd paprika, lök och zucchini och till det ugnsbakad potatis och morötter, smörstekta champinjoner, en stor sallad och grönpepparsås. Efterrätten var ett projekt i sig, och vi fick idén via Pinterest. Man blåste upp små ballonger och ringlade sedan smält choklad på toppen så att det bildar en skål, sedan sätter man ballongerna i kylen och väntar ett tag. Därefter smäller man ballongen, tar ut den och har en skål av choklad. Den fyllde vi med vaniljglass, hallon och björnbär och vår finess samt efterrätten i sig var mäkta uppskattad av våra gäster!


