En riktig sommarhelg

Sommaren har varit här hela förra veckan och under helgen, och idag vaknade man upp till gråa moln och kan konstatera att den lämnat lika snabbt igen. Har i alla fall haft den bästa helgen på väldigt länge (om vi räknar bort Bråvalla) och bara njutit av god mat, solens strålar, härliga och underbara vänner, havets kluckande vågor och dessutom tagit årets första dopp i havet. 

I fredags gjorde vi summer rolls och till det åt vi sparris, sockerärtor och avokado. På kvällen träffade vi Simona och Erica och hängde i en närliggande park där vi drack vin, åt körsbär och hade det oroligt mysigt i kvällssolen.

På lördagen gick vi upp precis när vi ville, sovmorgnar är härliga och efterlängtade efter jobb i veckan. Vi packade ihop våra väskor, åkte och handlade till frukost, lunch och middag och sedan åkte vi till Lizas mamma i Staffanstorp. Hon var borta hela dagen och vi fick huset för oss själva, så vi åt frukost i trädgården för att sedan hoppa i jacuzzin och sedan upp igen för att sola. Ungefär så såg vår för- och eftermiddag ut, plus ett gigantiskt fruktfat med kokosnöt, mango, apelsin, nektarin, ananas, vattenmelon, honungsmelon, gul kiwi, banan och jordgubbar. En dröm. Vi gjorde även drinkar av kokosmjölk och ananas och jordgubbar, som var perfekt att svalka sig med i de stekande 32 graderna som vi hade. På kvällen blev det grillat i kvällssolen och vi bara njöt.

Igår var det full rulle hela dagen. Vi drack islatte och åt vattenmelon och bullar till frukost för att ladda upp inför en heldag på stranden. Vi cyklade till Bo01 och var där tidigt på förmiddagen, mötte upp några av våra lagkamrater och körde beachvolleyboll. Det varvade vi med att kasta oss i det kalla, men behagliga, havet för att svalka oss och bli kvitt all sand. När klockan började närma sig fem-sex och solen fortfarande stekte kändes allt väldigt, väldigt bra. Med en solbränna som heter duga och trötthet som sköljde över hela kroppen efter simning och volleyboll så trampande vi hem på våra färgglada cyklar. Iskall dusch och lite mat i magen för att sedan avsluta helgen i soffan med tv-serien for now: Suits samt mys, god lemonad och popcorn.
Vardagsbestyr, Ät- & drickbart | |
Upp